Interlaken and surroundings

  • Bern is de grootste kanton van Zwitserland, met de Oberland en Interlaken, het hart van paragliding in Zwitserland en het verblijf van 3 van de meest beroemde scholen en het hoofdkantoor van Advance, de premie paraglider fabrikant.

   De brede vallei van Thun naar Meiringen heeft meer dan 25 officiële start plaatsen, en de aangesloten valleien van Lauterbrunnental en Kandertal een verdere 42. Als dat nog niet genoeg naburige Sarnertal en Melchtal voeg 20 meer!

   Langs de meren van Thun en Brienz zijn er tal van op het zuiden gelegen hellingen met betrouwbare thermiek, en de vallei is breed genoeg om de kracht van de vallei wind te beperken. Het luchtruimte langs deze corridor wordt ondergebroken door grote snelle jet Zwitserland basis in Meiringen en het REGA heliport bij Wilderswil dus wees voorzichtig waar je vliegt.

   In de Jungfrau-regio, de aangesloten gebieden van Grindelwald en Lauterbrunnental bieden een grote verscheidenheid van het vliegen. Dit varieert van grote hoogte gaat uit van de Jungfrau (3460m), zachtaardig, betrouwbaar thermiek boven Grindelwald, tot en met de steile kliffen van Mürren. Dit geeft een ruime keus voor xc vluchten langs de Lauterbrunnental of dwars Klein Schiedegg verbinding van Grindelwald naar Mürren.

   Op Mürren, kunt u genieten van een ongeveer 740m AGL, of zelfs 2080m als je vanaf Schilthorn. Dit geeft u tal van hoogte tot meer uitdagende manoeuvres in het gezelschap praktijk een aantal van de beste Zwitserse acro piloten als ze de praktijk kampioenschap beweegt. Mürren heeft ook unieke luchtruimbeperkingen te zorgen voor een scheiding van zweefvliegtuigen en base jumpers.