Engelberg Valley

  • Engelberg is een van de meest populaire gebieden voor paragliding in Zwitserland. Het bestaat uit een grote open amfitheater rond Engelberg zelf, en een netwerk van valleien verbinden Engelberg met het meer van Luzern.

   Rond Engelberg, tal van op het zuiden gelegen hellingen creëren een voedingsbodem voor thermiek, bieden lange vluchten en een grote xc mogelijkheden. Onder rustige omstandigheden vluchten van de gletsjer start plaats op Titlis (3200m) zijn mogelijk.

   In Engelberg Valley, zijn er meer dan 17 officiële uitgangspunten, en nog veel meer voor de wandeling-en-vlieg liefhebbers. Sommige sites bieden een onmiddellijke AGL van meer dan 800 meter, waardoor ze perfect om meer uitdagende of zelfs acro, manoeuvres te oefenen. Wees niet verbaasd om hier te vliegen met een aantal van de beste Zwitserse acro piloten als ze de praktijk routines de rest van ons alleen maar van kunnen dromen.

   Voor de ervaren xc piloten, Engelberg biedt een aantal standaard routes langs de vallei, evenals de richting van de kantons Luzern, Uri of Bern, maar Engelberg Valley is ook bekend om een aantal gebieden waar een hoge kabels veroorzaken luchtfoto obstakels. Wij adviseren u niet alleen hier vliegen zonder lokale richtlijnen.