Welcome to Heaven

  • Zwitserland is een paraglider paradijs, met meer dan 14.000 actieve piloten. Het is een respectabele sport voor goed geïnformeerde liefhebbers die de zorg voor de grootgrondbezitters en het milieu. Om de berg credo te gebruiken, nemen we alleen foto's, en laten alleen voetafdrukken. Om te vliegen in Zwitserland moet u een geldige licentie en verzekering hebben, of een student van een Zwitserse school zijn.

   We hebben bijna 700 officiële startplaatsen vastgesteld. De meeste worden bediend door de bergen kabel of rail manieren, en een aantal hebben een frequentie die kan u toestaan om 5 of 6 vluchten in een dag in te passen.

   Landing plaatsen zijn nog overvloediger, en op voorwaarde dat piloten het gras en eigendom respecteeren, de boeren zijn zeer tolerant ten opzichte van 'plan B' landingen. Xc-vluchten worden des te aangenamer met de zekerheid van een tijdige terugkeer naar huis met behulp van uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Zwitserland, dat zelfs strekt zich uit tot de meest afgelegen locaties.

   Zwitserland is een klein land, en heeft vele concurrerende eisen aan de luchtruimte. De Zwitserse federale overheid heeft een zeer pragmatische uitzicht, het vrijmaken van het luchtruimte tot zweefvliegtuigen in tijden van militaire inactiviteit, en de uitbreiding van de vrijheden die we genieten tijdens de 'glijdende seizoen'. In de praktijk betekent dit dat als de omstandigheden het toelaten, kunnen we de lengte en breedte van het land doorkruisen, terwijl de resterende goed met in VFR beperkingen.

   Meteo Schweiz levert gespecialiseerde weermodellen die specifiek zijn toegesneden op de behoeften van piloten, met een sectie gewijd aan zweefvliegers. Dit abonnement service biedt gedetailleerde wind voorspellingen die rekening houden met de lokale topografie, en hebben aangetoond dat het opmerkelijk accuraat.