Goms

    • Goms ligt langs de centrale Alpine Ridge en is een van de meest ruige landschappen dat Zwitserland te bieden heeft. Met vele kleine meren, rotsachtige pieken en hoge bergpassen, het landschap is adembenemend.

      De rotsachtig terrein en grote hoogten zorgen voor een perfecte voorwaarden voor een krachtige thermiek, waardoor Goms de noord-zuid-gateway via de centrale Alpine Ridge. De potentieel sterke thermische omstandigheden in het voorjaar en de zomer een gedetailleerde kennis van het lokale gebied, met name bij het overwegen van landingsplaatsen. Sommige super eenvoudig winter locaties kan zeer riskant zijn in de hoogte van de thermische seizoen.

      Het kiezen van veilige omstandigheden en tijden om te proberen het doorkruisen van de hoge bergpassen of genieten van de winter vluchten boven het lagere niveau atmosferische inversies betekenen dat vliegen in Goms niet kan worden gegarandeerd. De nabijheid van Wallis-en Midden-Schweiz, echter wel dat er in de omgeving meestal alternatieve mogelijkheden.