Valais / Wallis

    • Valais, de belangrijkste wijngebieden van Zwitserland, strekt zich parallel aan de centrale Alpine Ridge, en volgt de Rohne rivier naar de bron. Het kanton is de thuisbasis van de meerderheid van de Zwitserse xc afstandsrecords, met behulp van de gang parallel aan de centrale Alpine Ridge, naar aanleiding van de oostelijke Rohne dal, over de Furkapas, en naar Realp, Andermatt en uiteindelijk Chur.

      Zelfs als uw ambities zijn meer bescheiden, Valais presenteert sterke en overvloedige thermische omstandigheden. In de hoogte van het seizoen, moet Valais alleen worden gevlogen door ervaren thermische piloten, en de keuze van landingsplaatsen vereist gedegen lokale kennis om als gevolg van het potentieel van de zeer sterke vallei wind. In het bijzonder wind convergentie landing sites zoals Fiesch of Andermatt dient vermeden te worden in de zomer.

      In het najaar of het vroege voorjaar, de thermiek nog wel gebruikt, en het dal voorwaarden zijn veel rustiger, waardoor het een goede periode voor de tussentijdse piloten om het gebied te genieten met meer bescheiden omstandigheden. betrouwbare thermiek in combinatie met een breed dal, en tal van officiële en onofficiële landingsplaatsen maken dit een ideale plek om te beginnen (of verbeteren) uw xc carrière.